RP_aallokko

Leikkuukaluston esittely

Monsteri, Minsteri ja WaterCat ovat kaislanleikkuussa käytettäviä monitoimikoneita. Kaislankuljetuslautta tehostaa työskentelyä. Ohessa kaluston esittelyä tarkemmin.

1. "Minsteri" - Pienempi 4,4 m leikkuuvene Keulakauhalla (2 kpl)"Minsteri" on pienestä koostaan huolimatta huippotehokas monitoimikone kaislan leikkaamiseen, kertyvän jätteen keräämiseen ja kuormaamiseen. Minsterin etuna on pieni syväys, jonka ansiosta laitteella pääsee helpommin leikkaamaan matalampiakin alueita (min 25 cm vettä).

Vaikka kaislanniittoa pyritään tekemään veneellä siellä missä on vettäkin, soveltuu Minsteri myös erittäin matalien alueiden kaislanniittoon. Sen oppouma on vain noin 15 cm, joten yliveden aikana kaislaa päästään niittämään jo normaaliveden mukaiseen rantaviivaan asti. Pienemmästä koostaan johtuen Minsterin toimintasäde on kuitenkin Monsteria pienempi.

Minsterin tekniset tiedot:

2. "Monsteri" - Suurempi 4,7 m leikkuuvene Keulakauhalla (1 kpl)"Monsterin" keulassa on ohjattava 1,5 m leveä kaislakauha. Monsteri leikkaa, kerää ja kuormaa suurempia määriä kerralla. Sen avulla saadaan isommaltakin alueelta kaisla leikattua ja siirrettyä rannalle jatkokäsittely odottamaan (polttaminen tai jokin muu). Monsteria käytetään usein yksin, mutta tarpeen mukaan leikkuuta avustaa Minsteri, jos alueella on matalampia rantaviivoja tai alueita leikattavana.

Monsterin tekniset tiedot:

3. "WaterCat" - Ponttoonitelalaite (1 kpl)"WaterCat" on ponttoonien päällä kelluva monitoimilaite. Laite liikkuu telojen avulla ja kykenee siten siirtymään alueilla, joissa perämoottorilla ei ole mahdollista edetä. Teräleveys 3,0 m tuo tehoa leikkuuseen ja 6,0 m keruukauhalla laite kerää kerralla suurenkin määrän leikkuujätettä.


4. "Carry" - Kaislankuljetuslautta (1 kpl)

Kuva laitteesta tullaan lisäämään sivuille kesäkauden 2014 aikana.

"Carry" kaislankuljetuslautta tehostaa suurempien alueiden niittoa. Lautta ankkuroidaan lähelle leikkuualuetta, jolloin kerätty leikkuujäte on helppo kuormata suoraan lauttaan. Lautan täytyttyä se kuljetetaan rantaan, jossa kaislat siirretään irroitettavan kuormapohjan avulla rannalle.